Следвай ни в

Александър Сиди: Руският патриарх трябваше да се държи на ниво

12/03/2018 08:25 България Източник:  31
Разединени ли са "Обединените патриоти"?

„Валери Симеонов направи непремерено изказване (към руския патриарх Кирил – бел.ред.). Но то не му е първото и това не трябва да ни изненадва”. Това заяви за „Здравей, България” депутатът Александър Сиди от ВМРО

Той коментира думите на Симеонов, че Кирил е "второразрядно съветско ченге", и последвалата остра реакция на неговите коалиционни партньори, които поискаха извинение: „Аз поне смятам, че този скандал и конфликт не трябваше да минава през медиите. Вероятно има непремерено изказване от страна на Симеонов. Очевидно г-н Сидеров се е почувствал лично засегнат. В крайна сметка те са големи хора и могат да се разберат.”

„От ВМРО не се чувстваме балансьори. Всяка от своите партии има своя облик и тримата лидери проявяват характер. Вътре в нас проблемите се решават с диалог”, изтъкна Сиди.

В същото време той допълни: „Не би трябвало един чужд патриарх да не се държи на нивото на своето достолепие и по такъв начин да коментира”.  

Сиди коментира и декларацията, в която Симеонов призовава българския премиер да не се извинява за съдбата на евреите от Вардарска Македония и Беломорска Тракия при визитата си в Скопие.

„Има сериозен проблем. В българите се нагнетява чувство за вина по отношение на онези загинали евреи от Тракия и Македония. България скърби за тези жертви, но трябва да знаем, че там страната ни е била само администратор”, заяви депутатът, който е от еврейски произход.

На фона на разединението сред партиите в Реформаторския блок, Сиди изрази убеждение, че ВМРО няма да последва съдбата им.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.