България

ПОЛИТИЧЕСКИ СТРАСТИ: Онлайн „престрелка” между Слави Трифонов и Христо Иванов (ОБЗОР)

ПОЛИТИЧЕСКИ СТРАСТИ: Онлайн „престрелка" между Слави Трифонов и Христо Иванов (ОБЗОР)http://novanews.bg

На този фон, формирането на подкрепа за ново редовно правителство остава с много въпросителни

В разгара на лятото – нажежават се и политическите страсти.  В интернет продължава острата размяна на реплики между лидера на „Има такъв народ” Слави Трифонов и съпредседателя на „Демократична България” Христо Иванов. На този фон, формирането на подкрепа за ново редовно правителство остава с много въпросителни.

Слави Трифонов за Христо Иванов: Като какъв предлагаш имена за кабинета?

Дума срещу дума – Facebook се превърна в арена за политически престрелки в разгара на очакването на нов кабинет. Първи беше Слави Трифонов.

„Като какъв ги предлагаш? Някой искал ли е от теб да предлагаш? А ти като какъв се водиш за предлагач? Като какъв предлагаш – като четвърта политическа сила ли?”, каза той във видео, качено във Facebook.

След тези думи на Трифонов, малко преди полунощ, Христо Иванов отговори през социалната мрежа, че който твърди, че ДБ е искала парчета от баницата, лъже.

Иванов обяви, че ако изобщо бъде потърсена подкрепа по някакъв сериозен начин, коалицията на „Демократична България” щяла да се запознае със състава на предложения Министерски съвет и да вземе колективно решение дали да дадат подкрепа за кабинета.

Христо Иванов: Който твърди, че ДБ е искала парчета от баницата, лъже

Политолози очертаха, че хоризонтът е да има нови избори. „Очевидно е, че посланието на Трифонов е към неговите избиратели. Той ги подготвя за вариант за предсрочни избори, в които те ще успеят да прехвърлят отговорността към другите. Те очакват, че при предсрочни избори ще постигнат по-добър резултат”, коментира доц. Антоний Гълъбов.

„На моменти изглежда, че облаците се разсейват и се появява светлина на хоризонта за формиране на редовно правителство, но бурите се сгъстяват и вървим към предсрочни избори. Виждате, че тонът доста се е втвърдил и от едната, и от другата страна”, добави доц. Петър Чолаков.

Тошко Йорданов разкри, че политическите ръководства на „Изправи се БГ! Ние идваме!”, „Демократична България” и БСП ще получат покани за срещи, на които да ги запознаят със структурата и състава на проекта им за Министерски съвет.

Политолози: Вървим към предсрочни парламентарни избори

„Това не бяха консултации. Вместо да виждаме известно сближаване на позиции, виждаме точно обратното. Където има сходство, то е по законодателна програма, а не по отношение на правителството”, смята Гълъбов.

„Когато се заявяват позициите по толкова твърд начин, няма възможност за диалог. Според мен и от едната, и от другата страна бяха допуснати много грешки”, добави Чолаков.

В петък изтича 7-дневният срок, в който „Има такъв народ” трябва или да предложи за гласуване състав на Министерския съвет, или да върне мандата на президента.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ – ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *