България

Допълнителни преброителни центрове във Варна и странатаНСИ призовава хората, които не са посетени от преброител, да отидат в новите преброителни центрове или сами да попълнят преброителната карта и да я изпратят.

Подпомагащи центрове за преброяването във всички столични райони започват работа от утре, 5 октомври 2021 година. Допълнителни пунктове се откриват и в страната.

Във Варна центровете работят от 8.30 – 17.00 ч. и са на адрес:

бул. “Сливница” № 191, ет. 5

район “Одесос” – ул. “Стефан Караджа” № 30

район “Младост”, ж.к. “Трошево”, бл. 10

район “Аспарухово”, бул. “Народни будители” № 2

район “Приморски”, бул. “Генерал Колев” № 92

Всеки, който все още не е посетен от преброител и не се е преброил електронно, може да го направи с помощта на експерти в центровете. Там ще попълнят преброителната му карта и ще му обяснят всичко, което го интересува.

„Призоваваме хората да отидат в преброителните пунктове, за да ни помогнат да направим обективна моментна снимка как живее обществото ни“ – заяви председателят на НСИ Сергей Цветарски. Той допълни, че допълнителните центрове се разкриват, тъй като много от преброителите се отказват от предварително поетите ангажименти, основно заради нарастващия риск от COVID-19. Проблемът е най-вече в големите градове, където живее значителна част от населението на страната.

НСИ открива и нов имейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , на който хората, които са се преброили електронно, могат да изпратят уникалните преброителни кодове. В писмото си освен кода те трябва да напишат и община, населено място, квартал, улица, номер (или квартал, номер на блок, вход, етаж, апартамент), където живее и се е преброило съответното домакинство.

При желание всеки би могъл да издиктува кода си и на телефонните линии на преброяването – *2021 и (02) 9078 430.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *