България

Оцелелите от трагедията на магистрала “Струма” са без опасност за живота

Оцелелите от трагедията на магистрала "Струма" са без опасност за животаБГНЕС

Седем души, ранени при катастрофата на магистрала “Струма”, при която загинаха 45 души, са настанени в “Пирогов”. По неофициална информация сред пострадалите са петима мъже, една жена и 17-годишно момиче.

Ранените са без опасност за живота, но в тежко състояние и са настанени в клиниката по изгаряния. Единият от пострадалите е с травма на крака.

Припомняме, че 45 души загинаха в автобусна катастрофа на магистрала “Струма”.

В болницата пристигна и външният министър на Северна Македония Буяр Османи, който заяви, че все още се уточнява дали всички загинали са от Скопие.

Той потвърди, че туристическата агенция е от Скопие, а хората са се връщали от уикенд в Истанбул.

Вчера в Северна Македония е бил празник на албанската азбука и денят официално е неработен.

Османи изказа съболезнованията си към близките на загиналите и влезе при пострадалите, за да види какво е състоянието им.

Според Османи в автобуса са пътували 53 души, сред тях – 10 деца и множество млади хора.

Министър-председателят Стефан Янев също посети в „Пирогов“.

Директорът на лечебното заведение проф. Иван Поромански, началникът на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия проф. Мая Аргирова и началникът на Клиниката по травматология проф. Диян Енчев информираха премиера, че състоянието на пациентите е стабилно, те са контактни и без опасност за живота. Министър-председателят разговаря с пострадалите като изказа своето дълбоко съчувствие за ужасния инцидент и им пожела бързо възстановяване.

Пострадалите не са български граждани, шестима са с изгаряния, а един пациент е с травма на крака. След преглед и оценка на състоянието им са настанени за проследяване в Отделението по изгаряния на „Пирогов“.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *