България

Плевнелиев: С електронното гласуване ще спим по-спокойно

Президентът Росен ПлевнелиевПрезидентът Росен Плевнелиев

http://dariknews.bg

Народът трябва да бъде чут.

Над 570 000 българи със своите подписи застанаха зад трите искания – задължително гласуване, мажоритарно избиране на депутати и електронно гласуване. Те бяха отхвърлени от парламента. Гледаме напред.

Това заяви по БНТ президентът Росен Плевнелиев.

Президентът: Решението на НС не отчита волята на народа

Той посочи, че този референдум “не е моят референдум, той е на народа”. “Това не са моите въпроси, а на гражданите. За съжаление два от въпросите отпаднаха”, каза Плевнелиев и добави: “Смисълът на този референдум беше, че личностите трябваше да победят партийната дисциплина. Гражданите очакват да имат думата”.

Държавният глава смята, че “пряката демокрация рано или късно ще се случи в България. По-добре е това да стане скоро”.

Референдумът наесен – само с един въпрос

Плевнелиев е категоричен, че “когато въведем електронното гласуване ще спим по-спокойно”. Според него народът ще има възможност със своя решителен глас да се противопостави на популизма, посочва БГНЕС.

“Електронното гласуване е крачка към бъдещето. То ще даде възможност на българите зад граница, които са над 1,5 милиона, да упражнят по електронен път своя вот. Електронното гласуване ще се случи”, убеден е Плевнелиев.

Той се гордее, че е първият български президент на Прехода, по време на неговия мандат има референдуми. “Нека да дадем възможност на народа да се нахрани от пряката демокрация”, заяви Росен Плевнелиев.

 


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *