България

Шофьори все още масово паркират на инвалидни места

Шофьори все още масово паркират на инвалидни местаhttp://novanews.bg

Най-много са нарушителите на паркингите пред големите хипермаркети и в моловете

Масово шофьорите в страната продължават да нарушават правилата и паркират колите си на местата за хора с увреждания, сочат данните на КАТ. Най-много са нарушителите на паркингите пред големите хипермаркети и в моловете. Въпреки налаганите глоби, шофьорите нарушители търсят вратички, за да избегнат наказанието. Примерът е от Пловдив. 

В паркинга на един от пловдивските молове всеки ден минават няколко хиляди автомобила. Там, както и в другите търговски центрове в страната, има предвидени места за коли на хора с увреждания. Понякога обаче там си позволяват да спират шофьори без такива права, но с различни обяснения. 

Сред нарушителите има хора с различни професии. Повечето от тях са убедени, че имат право да спират да обозначените в синьо паркоместа, въпреки че има свободни зони за паркиране.

От полицията припомнят, че дори и да притежават инвалиден стикер, водачите нямат право да спират на място за хора с увреждания, ако човекът не се намира в колата. При установяване на нарушение, на шофьора се съставя акт.

Глобата за неправомерно паркиране на място за хора с увреждане е 200 лева.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *