България

ДПС ще реши за кандидат-президент след изясняване на политическата конфигурация

© БГНЕС, архив© БГНЕС, архив

http://dariknews.bg

ДПС ще вземе решение дали да издигне свой кандидат-президент, или да подкрепи друг претендент, след като се изясни политическата конфигурация.

Това заяви тази вечер в Перник народният представител Четин Казак.

По думите му не се забелязва отлив в редиците на ДПС. В края на миналата година е имало въпросителни, но след като ситуацията е била разяснена, не се чувства нито напрежение, нито колебание, коментира депутатът.

Според Казак налице са опити от някои среди да заблудят българските изселници в Турция, да манипулират тяхното мислене, да наклеветят ДПС. По думите му сънародниците ни обаче започнали да разбират, че това са евтини опити за измама и подвеждане.

Борисов: Няма да се кандидатирам за президент и да предизвикам предсрочни избори

До края на март ще приключат областните конференции и на 24 април ще се проведе национална конференция на ДПС, на която ще бъде избрано ново ръководство на партията.

Според Казак националният форум ще реши кой е най-достоен и способен да поеме кормилото на партията в днешната отговорна ситуация. Който и да стане председател, лидер на партията си остава нейният основател – д-р Ахмед Доган,подчерта депутатът.

Четин Казак присъства на областна конференция на ДПС в Перник.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *