България

Психично болен намушка млад мъж в СофияПсихично болен намушка млад мъж в центъра на София.

По информация на Дарик нападателят е криминално проявен с множество регистрации в полицията.

За последните няколко години е затварян принудително повече от 3 пъти в психиатрична клиника.

От МВР съобщиха, че става въпрос за сбиване, но хора от квартала разказаха, че психично болният системно е тормозел хора в района без причина.

76-годишна жена е в болница, след спречкване с психично болен

Психично болният е нападнал младия мъж около 8.30 часа в петък. До този момент не е ясна причината за атаката. Пред Дарик хора, работещи в района, разказаха, че 36-годишният психично болен е излязъл от психиатрия преди няколко дни.

34-годишният мъж се е прибирал към дома си, преди да бъде безпричинно нападнат на метри от сградата на Министерството на земеделието на столичната ул. “Владайска”.

Колко са българите с психични заболявания?

Очевидците на инцидента споделиха, че нападателят е бил с два ножа и пострадалото момче не го е провокирало по никакъв начин. При опита да се защити младият мъж е успял да вземе единия нож.

И жертвата, и нападателят са откарани в болница. Нападателят е с рана на лицето, а пострадалият е с четири прободни рани, без опасност за живота, в стабилно състояние.

Случаят е поет от Софийската градска прокуратура. След излизането му от болница предстои да стане ясно какви ще са последиците за психично болния мъж.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *