Бизнес

Конфискуваха 80 кг картофи за пържене и съставиха осем акта

© Thinkstock/Getty Images© Thinkstock/Getty Images

http://dariknews.bg

Българска агенция по безопасност на храните конфискува 80 кг картофи за пържене.

Продукцията е възбранена при масирани проверки в обекти, в които се предполагаше, че се извършва нерегламентирана доставка.

Агенцията констатира незаконен обект за производство на картофи за пържене в София, където в момента на проверката в обекта беше констатирано наличие на 4 тона картофи, близо 740 кг заготовка и 100 кг готови за експедиция картофи за пържене в пликове по 5 кг. Продукцията от незаконния обект се е реализирала в свързани с нарушителя заведения предлагащи дюнери.

След констатиране на нерегламентирания производствен обект са проверени 16 заведения за бързо хранене. Иззети са 80 кг картофи, от два обекта. Възбранени са 9 кг месни заготовки, които са били без маркировка и етикетировка.

Вследствие на констатираните нарушения инспекторите са съставили осем акта за установяване на административно нарушение и е издадено едно предписание. Два акта са съставени за липса на етикетировка на намерените в обекта картофи, два за липса на лични здравни книжки на персонала, два са за лоша хигиена в обекта, един акт е за липса на маркировка и етикетировка на месните заготовки и един за липса на записи по системата за самоконтрол.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *