Любопитно

Варненски младежи създават къщички за птициМладежи от Варна се обединяват в изработката на къщички за птици в града.

На специална еко акция следващата събота, 9 октомври, изработени къщички за птици от младежи в неравностойно положение ще бъдат разположени в парка до паметника на Българо-съветската дружба в кв. “Бриз”, разказа Антонина Атанасова – председател на Сдружение „ЗА ТЕБ“. Сдружението е главен инициатор на работилниците, които се осъществяват по проект ‌‌“Млади,‌‌ креативни ‌‌и ‌‌с ‌‌грижа ‌‌за ‌‌природата”‌, ‌‌реализиран ‌‌с‌‌ подкрепата‌‌ на ‌‌Дирекция ‌‌“Образование ‌‌и‌‌ младежки‌‌ дейности” ‌‌към ‌‌Община‌‌ Варна.

Еко работилниците се провеждат всеки вторник и четвъртък от 15 до 17 часа в „Хале 3“ във Варна. В занимания могат да се включат както деца, така и хора над 30 години, ако имат интерес към подобни дейности. Добре дошли са всички, каза още Антонина Атанасова.

Сдружение ЗА ТЕБ e младежка неправителствена организация, основана през 2009г. в град Варна. Дейностите на хората в сдружението целят създаване на благоприятна среда за творческо и професионално развитие на младежите, както в нашия град, така и в цялата страна.

Работи се по проекти и инициативи, свързани с неформално образование, продължаващо обучение, дейности за свободното време, активно гражданство и социално включване.

През 2011 година Сдружение ЗА ТЕБ започва да провежда творчески работилници, в които се включва малка група младежи в неравностойно положение и местни доброволци. Оттогава заниманията на арт-социалната работилница се провеждат всяка седмица, а с годините участниците и идеите се увеличават.

През 2017 година насам тази дейност се обособява в отделно пространство. Днес Място ЗА ТЕБ е дом на разнообразни, не само на творчески работилници, но и на социални инициативи, събития, обучения, международни вечери и др.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *