Любопитно

Музейко каца на Летище ВарнаЛетище Варна отваря врати за посетители от града с проект за малки и големи!

Научният интерактивен център Музейко разполага 2 от мобилните си изложби, свързани с научните световни изобретения, както и с „Изгубените светове“ на Черно Море, на летище Варна – на достъпна за всеки локация.

Да, точно така – всички жители и гости на град Варна са добре дошли, за да се потопят в света на науката на едно ключово място, което носи духа на авиацията и космоса, а именно – летището.

Децата ще могат да научат на практика кои са великите изобретения, които са променили света, в който живеем. Кои са най-шантавите изобретения? Съществува ли работилница за идеи? Можем ли да открием Америка? Отговорите научете при нас! След като си кажем „Еврика!“, ще можем да изследваме заедно морските дълбини и да се потопим в тайните на Черно Море.
Разбира се, ученето цял живот е невъзможно без задоволяване на всички сетива и затова нашите приятели от УЛИЦАТА НА ГОТВАЧИТЕ ни гостуват с познатата на всички street food концепция с храна и напитки за деца, майки и татковци.

Очаквайте ВСЯКА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ШОУ от ЩУРА ЛАБОРАТОРИЯ и представления от Държавен куклен театър – Варна, както и работилници и други тематични събития, които ще обявяваме всяка седмица в страницата на събитието.
За откриването на 2 април от 11 ч. сме Ви подготвили щуро динозавърско шоу, не пропускайте!
ОЧАКВАМЕ ВИ В СВЕТА НА НАУКАТА И ОТКРИТИЯТА!

Период на гостуване на изложбите: 02.04.2022 г. – 30.06.2022 г.
МЯСТО: Летище Варна, Терминал 2, Заминаващи (следвайте табелите)

РАБОТНО ВРЕМЕ: всеки ден между 10:30 ч. – 18:30 ч.
ПОЧИВНИ ДНИ: понеделник и вторник

БИЛЕТИ:
3 лв. единичен билет за индивидуални посещения
7 лв. билет за цялото семейство
2 лв. единичен билет за групови посещения с над 10 посетители
(За организация на групови посещения, обадете се на 0885 66 05 88, или пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.)

ПАРКИНГ: 3 лв. фиксирана такса за целия период на посещението в рамките на работното време на изложбата.

ВАЖНО: Вашият паркинг билет ще бъде подпечатан при влизане в изложбената зала и може да го заплатите само на гишето на бариерите на изхода на Летище Варна.

Как да стигнем с обществен транспорт? Използвайте автобусна линия 409.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *