Любопитно

В Ню Йорк е завършен най-тънкият небостъргач в светаПанорамата на Манхатън се обогати с още една забележителност – „Steinway Tower“ със съотношение между височина и широчина 24:1, което я прави “най-тънкият” небостъргач в света.

Новият небостъргач е широк само 17,5 метра и е висок 435 метра, което го прави и един от най-високите в западното полукълбо, точно зад Световния търговски център (541 метра) и Central Tower Park (472 метра).

Сред 84-те етажа на новия небостъргач, освен всичко друго, има 60 луксозни апартамента, чиито цени варират от 7,75 милиона долара за студио до 66 милиона за мезонет. Първите пет етажа са запазени за търговски обекти на луксозни марки, но и за зони за отдих, включително басейн с олимпийски размери, фитнес център и трапезария.

Сградата е проектирана от базираната в Ню Йорк архитектурна фирма SHOP Architects, а строителните дейности са извършени от JDS Development, Property Markets Group и Spruce Capital Partners.

Строителството на “най-тънкия” небостъргач на планетата започна през 2013 г.

Грег Паскарели, директор на SHoP Architects, нарече „Steinway Tower“ „проект с изключителен мащаб и епична величественост“.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *