Любопитно

Бебе камилче и сестрички козлета – най-новите обитатели на Варненския зоокътБебе камилче и сестрички козлета “джуджета” се родиха във Варненския зоопарк. Това са поредните бебета, които ще радват посетителите на зоокъта.

Бебе камилче е новият обитател на Варненския зоопарк. То е бяло и момиченце. Роди се на 24-и март през сутрешните часове на деня и до обед вече беше успяло да се изправи и следваше своята майка Ева, съобщиха от варненският зоопарк. Вчера за първи път животинчето е показано на посетителите. Това е втора рожба на двойката камили Ева и Леми в рамките на 2 години, като предишното беше известният Айвън.

Бебето е основно бяло, подобно на своята майка, а по гърбиците, краката и главата има красиво контрастиращи тъмни кичури козина, вероятно наследство от баща си Леми.

За безопасността на малката и успешния мониторинг на състоянието й и това на нейната майка, двете бяха отделени от семейството за около 2 седмици. Сега обаче, те бяха представени на Леми и Айвън и вече цялото камилско семейство е заедно и очаква вниманието на своите посетители.

Предстоят още раждания до лятото, това издаде уредникът на Варненския зоопарк д-р Михаил Василев. Новороденото камилче, което е от женски пол, е родено на 24 март. Заради това, че е дошло преди Благовещение, персоналът на Зоопарка го нарича Блага, но традицията повелява онзи, който го осинови, да му даде име. Иначе Блага е строго пазена от своята майка, двугърбата бяла камила Ева. Малкото камилче, което в моемнта е сиво на цвят вероятно ще придобие малко от цвета на майка си, която е бяла и на баща си, който пък е кафяв. Много е любвеобвилно и добро, не хапе все още, а търси да се сгуши, разказа още д-р Василев.

Бебетата козлета са две и са също момиченца. Много са игриви и са само на две седмици. Сучат, играят и спят, нещо нормално за всяко бебе, каза д-р Василев. Той загатна, че до лятото се очакват още раждания във Варненския зоопарк. Очакват се бебета при муфлоните и при маймуните.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *