Любопитно

Семеен празник “Варна играе” ще се проведе в Морската градинаСемейният празник „Варна играе“ ще се проведе на 4-ти юни от 10.30 до 14.30ч. в пространството от Слънчевия часовник до сцена “Раковина” в Морската градина, съобщиха от дирекция „Спорт“ при Община Варна. Проявата се организира за пета поредна година от и е безплатна за всички участници.

В игралното поле ще има разположени съоръжения за девет игри – лагерни колички, семеен волейбол, игри с въжета, катапулти, семейно ски бягане, щафета с вода и пазене на равновесие, кокили, игра с обръчи, еко арт работилница, състезание с колички и редене на пъзел. Препоръчителната възраст за участие на децата е над 3 години, като задължително трябва да имат придружител.

На старта всеки участник ще получи уникален номер за участие, аниматори ще оказват помощ и ще съдействат, предвидени са и подаръци.

Организатор е Сдружение Асоциация Биомрежа, със съдействието на Община Варна. Събитието е част от инициативата “България играе”, която следва програма, разработена от психолози и инструктори, включваща игри от спортен и ментален характер, както и уникални ретро адаптации. Целта на програмата е да сплоти българското семейство, неговите членове да действат като екип, както и да призове българите към активно движение и здравословен начин на живот.

 


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *