Любопитно

Котка оцеля в потънала моторница

Снимка: ShutterstockСнимка: Shutterstock

http://novanews.bg

Животното е било под вода поне час

Черно-кафява късокосместа котка се сдоби с прякора Лъки (Късметлийка), след като според спасителите й е оцеляла най-малко един час под вода в потънала моторна лодка, предадоха Ройтерс и БТА. Гмуркачът Джон Зукала, собственик на компанията “Дайв тайм рикавъри”, извадила заседналата в пясъчен нанос в езеро близо до Лейк Хавасу сити, Аризона, лодка, споделя в интервю за агенцията: “Това е истинско чудо. Аз лично бих кръстил котката Осем, защото в премеждието тя е използвала един от деветте си живота”. 

Извадената моторница била откарана в сервиза на компанията, където на следващата сутрин за огромна своя изненада заелият се с почистването на двигателя й механик открил заклещената котка. “Животно беше мокро, уплашено и жадно, но живо”, разказва Зукала. Как точно косматата гратисчийка се е озовала в складовото отделение на лодката, остава загадка. Според Джон Зукала собственикът на моторницата е от Ориндж каунти, Калифорния, и не е неин стопанин. Той допълва, че от изваждането на лодката от водата до откриването на Лъки никой не е чул звук, нито мяукане.

Доброволец, участвал в изваждането на моторницата, първоначално е дал на писаната името Ривър (Река). В приюта за животни, където тя е оставена по-късно, са решили, че след преживяното на котката й подхожда повече да се нарича Лъки. Управителката на приюта Пати Гилмор казва, че косматата “корабокрушенка” се чувства добре, но все още проявява “леко антисоциално” отношение към другите животни. Ако никой не потърси Лъки, местна доброволка е изявила желание да я осинови. 

А как котка се появи изневиделица върху крилото на малък самолет, вижте във видеото.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *