Любопитно

Харисън Форд е най-касовият актьор в историята на киното

Снимка: БГНЕССнимка: БГНЕС

http://novanews.bg

Създателят на “Междузвездни войни” Джордж Лукас е начело в класацията на най-касовите сценаристи

Холивудскта звезда Харисън Форд оглави класацията на Box Office Mojo на най-касовите актьори в историята на киното, снимали се във филми, които са реализирали най-големи постъпления при разпространението.

 

Благодарение на продължаващия успех на седмия епизод от космическата сага “Междузвездни войни” общо филмите с участието на Харисън Форд са донесли приходи от 4,716 милиарда долара, съобщава БТА. Благодарение на този показател Форд изпревари досегашния лидер в класацията Самюъл Л. Джаксън, който вече е на втора позиция с 4,629 млрд. долара. 

В класацията на най-касовите актьори в историята на киното се нареждат още Том Ханкс /трети с 4,334 млрд долара/, Морган Фрийман /четвърти с 4,316 млрд. долара/ и Еди Мърфи /пети с 3,810/. 

В топ 10 попадат още Том Круз /6/, Робърт Даун младши /7/, Джони Деп /8/, Майкъл Кийтън /9/ и Гари Олдман /10/. В Топ-20 е намерила място само една жена – Камерън Диас е на 15-а позиция с 3,03 милиарда долара от разпространение на филмите с нейно участие. 

Създателят на “Междузвездни войни” Джордж Лукас е начело в класацията на най-касовите киносценаристи с 3,39 млрд. долара. В тази класация Джеймс Камерън се нарежда на 7-а позиция с 2,1 млрд. долара.

В класацията на най-касовите композитори води Ханс Цимер, следван от Джон Уилямс.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *