Любопитно

Параклис от порцелан става туристически обект в ГерманияПорцелановите фигурки са любим сувенир за туристите, които посещават Германия, но в страната вече има и порцеланов обект, който няма как да бъде отнесен за спомен.

В замъка Лойхтенбург беше открит за посетители изцяло обновен параклис, променен по проект на американския архитект и дизайнер Майкъл Браун.

Ремонтът на параклиса е струвал 200 000 долара. Сега интериорът му е обогатен с 30 порцеланови плоскости, разположени от пода до тавана, които образуват уникална завеса от порцелан.

Лойхтенбург е на върха на хълм недалеч от Кала в Централна Германия и е туристическа атракция. В замъка има и музей на произведения на изкуството от порцелан.

В миналото параклисът е давал утеха на лишени от свобода, в периода, когато замъкът е бил затвор до 1871 г. Сега там ще има органова музика, баптистки религиозни служби, венчавки.

Замъкът Лойхтенбург е на три часа път с кола от международното летище във Франкфурт в район, известен с множеството запазени дворци и имения на аристократи.

Източник: БГНЕС


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *