Спорт

Балчишка ветроходна седмица от 8 до 17 октомври

Балчишка ветроходна седмица от 8 до 17 октомвриpixabay

За трети път Морският клуб в Балчик организира ветроходна седмица. От 8 до 17 октомври ще се проведат две регати, безплатни ветроходни курсове и семинари.

Събитието започва с регата „Октомври“ от 8-и до 10-и този месец в Балчишкия залив, където ще се състезават гребно-ветроходни лодки Ял-6.

Всички балчиклии, желаещи да се докоснат до ветроходството, могат да участват безплатно в курсове. Те ще бъдат водени от сертифицираните инструктори от Световната федерация по ветроходство Александър Славчев и Тодор Първанов, съобщават от Морския клуб в Балчик. Курсовете ще са от 11 до 14 октомври на яхта „Микра“ в интервалите 10,30-12,30 ч. и 14,30-16,30 ч. От 18,00 ч. ще са семинарите за състезателите от клуба.

Международната регата „Дионисополис“ за класовете „Оптимист“, „Лазер 4,7“, „Кадет“ и „420“ и „470“ от 15 до 17 октомври ще постави финал на ветроходната седмица. Очакват се състезатели от Турция, Украйна и Румъния.

Желаещите да се включат в безплатните ветроходни курсове може да пишат на фейсбук страницата на Морски клуб – Балчик NauticalClubBalchik или на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Телефонният номер за връзка с председателя на клуба Александър Славчев е 088 350 6928.

Източник: БНР- Радио Варна


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *