Спорт

МФК Спартак стартира с победа на международния турнир във ВарнаМФК Спартак стартира с победа в петото издание на международния турнир по плажен футбол, който се провежда на пясъка във варненския квартал “Аспарухово”. Шампионите на България удариха с 4:2 румънския Уест Дева.

След нулева първа третина, гостите откриха резултата с попадение на Войка. Домакините обаче успяха бързо да обърнат нещата в своя полза. Илиян Илиев изравни, а Станислав Джамбазов даде аванс на тима на Симеон Христов. Мариан Мачиука-Мачи покачи на 3:1 в началото на третата част, а Уест Дева намали с попадение от дузпа на Болат Енис. Отново Мачи наказа сънародниците си за 4:2, оформяйки крайния резултат.

Във втората среща от днес МФК Спартак отново спечели, този път срещу молдовския Нистру с 9:6.

Утре сутринта в 10 ч. е двубоят  между двата чуждестранни тима, в 14 ч. варненци играят с Нистру, а в 18 – с Уест Дева. В неделя в 11 ч. е двубоят между Нистру и Уест Дева, след който ще се проведе награждаването и официалното закриване. Varna International Beach Soccer Cup 2022 е официална тренировка за Спартак преди участието му в Шампионската лига по плажен футбол, която ще се проведе в началото на юни в Назаре, Португалия.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *