Спорт

МФК Варна завърши с пълен актив турнира в морската столицаМФК Спартак спечели по безапелационен начин петото издание на международния турнир по плажен футбол във варненския квартал “Аспарухово”.

Тази вечер шампионите на България победиха с 10:4 Уест Дева, което бе втори успех над румънците и общо четвърти в надпреварата. Така възпитаниците на Симеон Христов приключиха с пълен актив от 12 точки.

Над всички при реализаторите в двубоя бе Кристиан Тодоров, който дебютира в това издание, отбелязвайки четири попадения. Два пъти се разписа Мариан Мачиука-Мачи, а по веднъж – капитанът Иван Мартинов, Павел Адамов, Владислав Мирчев и вратарят Добромир Господинов, който предизвика бурни аплодисменти, разписвайки се от своята врата. Той видя, че колегата му от Румъния е излязъл доста напред, сложи топката на пясъка и го прехвърли.
Утре от 11 ч. е последната среща от надпреварата между Уест Дева и молдовския Нистру, след което ще се проведе официалното награждаване.

Турнирът е генерална репетиция за трите тима, които ще участват в Шампионската лига на Европа по бийч сокър, която стартира малко след началото на юни в Назаре, Португалия. Любопитното е, че Спартак и Нистру са в една предварителна група и там, а двете им срещи във Варна завършиха 9:6 и 5:4.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *