Варна и регион

“Зелена революция” през юни във Варна“Зелена Революция” / „Green Revolution” ще се проведе от 3 до 12 юни в пространство около сцена „Раковина”  в Морската градина на Варна. Организатори са „Българска Стрийт Фууд Асоциация” и „Улицата на готвачите”. 

„Зелена Революция” е победител в конкурса на Сдружение „За Земята” – София (член на най-голямата международна мрежа „Приятели на Земята” (Friend of the Earth)), по европейския проект „Clim Act”, „За климатична адаптация и устойчив на живот”.

Целта на събитието е да се насочи вниманието към екологичните проблеми и към решенията им, представяйки приложими в ежедневието практики за устойчив начин на живот, насочени най-вече към младите хора. 

По време на събитието ще се проведат множество важни и интересни дискусии, творчески и еко работилници от екоорганизации от цялата страна, които ще представят полезни демонстрации и алтернативни решения за опазване, подобряване и изграждане на околната среда и на човешкото здраве.

Подготвени са спортни инициативи, йога класове, семейни ретро игри, състезания, танцови формации, а през уикенда и много музика на живо от специалните гости на “Зелена Революция”.  На 04.06.22 към мероприятието ще се присъедини и инициативата „България играе”.

В шатрите на „Улицата на Готвачите” се включват нови кулинарни майстори, които ще демонстрират своите професионални умения и ще предложат различни интерпретации на популярни в целия свят ястия, както и богато вегетарианско и веганско меню! Съорганизатор на събитието е „Фермерски Пазар – Варна”.

Редица благотворителни мероприятия ще съпътстват проявата, а събраните средства ще бъдат предоставени за изграждане на „Център за хипотерапия за работа с деца със специални потребности” в град Варна , който ще бъде и единствен в България.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *