Варна и регион

Затварят за автомобили улици и булеварди във Варна заради шествието на 24 майВъв връзка с тържественото честване днес на 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност от 7,50 ч. до приключване на мероприятието /около 14 ч./ се ограничава движението на превозни средства на площад „Св. Св. Кирил и Методий”.

Ограничено ще бъде движението на автомобили в следните участъци:

– бул. „Мария Луиза” – от пл. „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка“

– бул. „Владислав Варненчик” – в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни“ до пл. „Св. Св. Кирил и Методий”;

– бул. „Христо Ботев” – от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”;

/До 9ч. ограничението не се отнася за ППС, обслужващи линиите на градския транспорт/

Във връзка с празничното шествие от 9 ч. до приключване на мероприятието /около 14 ч./ ще се преустанови движението на автомобили:

– бул. „Мария Луиза“ от пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ до кръстовището с бул. „Сливница“

– бул. „Осми Приморски полк” – от кръстовището с бул. „Сливница“ до кръстовището с бул. „Цар Освободител”;

– бул. „Княз Борис I” – от кръстовището с бул. „Цар Освободител“ до кръстовището с бул. „Сливница”;

– бул. „Сливница“ – от сградата на Община Варна до кръстовището с бул. „Княз Борис I”;

– ул. “Братя Миладинови“ – от кръстовището с бул. „Осми Приморски полк“ до кръстовището с бул. „Княз Борис I ”;

– ул. “Македония“ – от кръстовището с бул. „Осми Приморски полк“ до кръстовището с бул. „“Ген Колев“;

Няма да се позволява напречно пресичане на булевардите в посочените отсечки.

От общинската фирма „Градски транспорт“ съобщават, че автобусите по линиите от градския транспорт ще се обслужват както следва:

1. Тролейбусни линии с № 82 и 88 от 07:30 ще се обслужват до и от сп. „Нептун” до приключване на мероприятието. В посоченият часови интервал няма да се обслужва тролейбусна линия 88 от/до Аспарухово.

2. Автобусни линии от ЖП Гара посока “Владиславово”: ул. „Ал. Дякович“, ул. „Кракра”, ул. „Дрин”, ул. „Д-р Пискюлиев“, бул. „Вл. Варненчик” продължават по съответния маршрут;

3. Автобусни линии 18, 22, 41 в посока ЖП Гара след спирка „Автогара“ ще завиват надясно в локалното на бул. „Левски“ и на кръговото кръстовище с ул. „Девня“ ще завиват наляво посока ЖП Гара.

След кръговото кръстовище на ул. „Девня” 1 завиват надясно посока бул. „Хр. Ботев“ и на ул. „Ал. Дякович“, ще обслужват спирка „Благой Касабов“ (дясно до платения паркинг).

4. Автобусни линии от ЖП Гара посока Явор (7), Почивка (39), Виница (31 и 31А), Левски и Бриз (10, 12, 13) и

курортни комплекси (9, 109) – по бул. „Приморски“ и по „Цар Освободител“ или по „Княз Борис I-ви“ за съответния маршрут;

5. Автобусна линия 14 посока „Почивка”: на кръстовището на бул. „Сливница“ с ул. „Отец Паисий“ наляво, на бул. „Цар Освободител“ надясно, на кръстовището с „Княз Борис I-ви“ се включва по маршрута си;

6. Автобусните линии посока „Почивка” (148) и курортни комплекси (409) – след сп. „Патриарх Евтимий“ наляво по ул. „Отец Паисий”, бул. „Цар Освободител” на кръстовището с бул. “8-ми Приморски полк” 148 ще се включва по маршрута си, а на кръстовището с бул. „Княз Борис I-ви“ 409 се включва по маршрута си, важи двупосочно;

7. Автобусните линии от „Почивка“ посока „Владиславово” – бул. „8-ми Приморски полк”, бул. „Цар Освободител”, ул. „Отец Паисий” и продължават по съответния маршрут.

8. Автобусни линии 17, 17А, 17/60 и 46 от от ЖП Гара посока Аспарухово, Галата, Боровец”: ул. „Ал. Дякович”, през сп. “Бл. Касабов” наляво по бул. “Хр. Ботев”.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *