Варна и регион

Очакват ни температури до 14 градуса в неделя

Очакват ни температури до 14 градуса в неделяhttp://dariknews.bg

Прогноза за времето за 10 януари, неделя
През нощта над страната ще има разкъсана облачност.

Прогноза за времето за 10 януари, неделя

През нощта над страната ще има разкъсана облачност. В Източна България ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Минимални температури предимно между минус 1 и 4 градуса, в София около 1 градус.

В неделя разкъсаната облачност ще се вплътни и след обяд на места в Западна, а преди полунощ в Централна и Югоизточна България ще превали слаб дъжд. В Източна България ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Ще бъде сравнително топло за януари с максимални температури между 9 и 14 градуса, в западните и централните райони на Дунавската равнина по-ниски, между 3 и 7 градуса, в София около 11 градуса, съобщават от НИМХ-БАН. Вечерта от запад ще започне бързо намаление на облачността.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще стане значително по-ниско от средното за месеца.

В планините ще духа умерен, след обяд силен вятър от запад-югозапад. Облачността ще е предимно значителна и на места ще превали слаб дъжд, над около 1800 метра слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но без валеж. Ще духа слаб и умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 9 и 13 градуса, вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 6 – 8 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *