Варна и регион

Ръст на сделките с имоти във ВарнаВарна е единственият градски пазар на имоти от най-големите в България, който отчита ръстове по всички показатели и през третото спрямо второто тримесечие, както и на годишна база.

За периода юли-септември сделките се увеличават с малко над 8 на сто, а на годишна база – с малко над 12 на сто, до 3 113. За деветмесечието увеличението достига 5,5% до малко над 8 хил. сделки.

При ипотеките ръстът за тримесечието достига 10,8%, а на годишна база – почти 44%, до 1 143 кредита. За деветмесечието увеличението е от почти 28% до малко под 3 хил. ипотеки.

В страната сделките с имоти в процес на строителство – т.нар. сделки „на зелено“, които преживяват нов бум след няколко години кризисно затишие, и спадът на активността в курортните градчета по Черноморието видимо се отразяват на пазара на имоти в България, показват данните на Агенцията по вписванията за третото тримесечие на годината, информира “Инвестор”.

Общият брой на сделките към края на септември достига 59 162, отчита Агенцията. Това е с 5% повече спрямо предходното тримесечие, но на годишна база е регистриран минимален спад от 0,16%. За деветмесечието сделките са над 158 300, което е с 2% по-малко в сравнение с деветмесечието на 2015 г.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *