Варна и регион

Търси се финансиране за завършването на стадион “Варна”За окончателното завършване на стадион „Варна” ще са нужни още средства.

На този етап се водят разговори с инвеститори, които да се включат в проекта. Това обяви пред Дарик общинският съветник Димитър Карбов (НФСБ), който е представител на Община Варна в общото събрание на акционерите в „Спортен комплекс Варна” АД.

По думите на Карбов, осигурените досега средства ще бъдат достатъчни за грубия строеж на стадиона, но за довършителните работи ще е необходимо допълнително финансиране. Грубият строеж на комплекса се финансира с парите от сделката за 14,46 декара в „Бриз Юг”, които „Спортен комплекс Варна” продаде на верига хипермаркети.

„Никой не говори за продажба, но и това също е вариант. Може да се наложи да се продаде името на стадиона, за да се осигурят още средства за финализиране на проекта”, отбеляза Карбов. Той изтъкна факта, че фазата на строителството на стадиона вече е видима и всеки ден се получава по един нов щрих на новото съоръжение.

Продават името на стадион „Варна” в търсене на финансиране?

В „Спортен комплекс Варна” АД Общината притежава 35% от капитала, останалите 65% се държат от „Химимпорт” АД. Към момента средствата, с които смесеното дружество разполага, са достатъчни за довършване само на грубия строеж. Правят се разчети за това колко средства ще са необходими за следващия етап.

Първият футболен мач на новия стадион може се очаква да се изиграе най-рано през 2018 г, припомни Димитър Карбов. По думите му, във Варна в момента няма стадион, на който да се играят мачове от националното първенство, тъй като няма осветление, а и капацитетът на действащите стадиони е недостатъчен.


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *