fbpx

Следвай ни в

Хотелиерите очакват обезщетени за втория отчетен период след настаняването на украинци

Неделя, 31 Юли 2022 07:38 Бизнес Източник:  206

От 1 до 5 август хотелиерите и управителите на държавните почивни бази, настанили украински бежанци, могат да подават документи по така наречената “мярка 15 лева” за втория отчетен период по "Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България" за периода от 1 до 31 юли.

Програмата цели предоставянето на хуманитарно подпомагане за подслон и храна на получилите временна закрила в украинци, разселени след 24 февруари.

За третия отчетен период, който е от 1 до 31 август, кандидатстването ще бъде в началото на септември. Помощта се използва в обекти, вписани в създадения за целите на изпълнението на програмата Регистър на места за подслон, както в категоризирани или регистрирани места за настаняване, вписани в Националния туристически регистър. Местата за настаняване, вписани в двата регистъра, могат да участват в програмата като предоставят на бежанците нощувка и изхранване (закуска, обяд и вечеря) в общ размер на 15 лева, а при вариант на нощувка без изхранване – 10 лева.