fbpx

Следвай ни в

Над 250 артисти се включват в Международния фолклорен фестивал „Варненско лято“

Понеделник, 01 Август 2022 10:28 Култура Източник:  277

Над 250 артисти от Грузия, Мексико, Сърбия, Румъния и България ще участват в 31-то издание на Международния фолклорен фестивал „Варненско лято“, който ще се проведе в периода от 1 до 3 август.

Организатор на събитието е дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна. МФФ „Варненско лято“ е член на Асоциацията на фолклорните фестивали, официален партньор на ЮНЕСКО.

Събитието ще започне с традиционното колоритно шествие на участниците от площад „Независимост“ до входа на Морската градина, което ще се проведе на 1 август от 19.00 ч. Красотата на танцовото изкуство ще бъде представена пред варненци и гостите на града в три поредни вечери на сцената на Летния театър, с начало 21.00 ч.

Българското участие ще бъде защитено от фолклорен ансамбъл ,,Варна“ при НЧ „Христо Ботев“, ансамбъла при НУИ ,,Добри Христов“, от ансамбъла за народни песни и танци „Одесос“ при ОД на МВР Варна ,ТА „Българин“ и танцов ансамбъл „Средец“ – София. Съпътстващи концерти ще има на сцена „Раковина“ в Морската градина.

Всички прояви са с вход свободен.